Горіхи – це корисні для людини продукти, що збагачені великою кількістю поживних речовин. Вони можуть вживатися в сирому вигляді, а також підсмажені, солоні або з різними приправами для надання оригінальних смакових властивостей.
Чому рекомендується вживати горіхи
Існує багато вагомих причин, чому горіхи потрібно вживати в їжу регулярно.
- Горіхи є джерелом великої кількості поживних речовин. Вони містять білки, жири (включаючи поліненасичені жирні кислоти, такі як Омега-3 та Омега-6), клітковину, вітаміни (групи Е, В), мінерали (магній, залізо, кальцій, фосфор, цинк та селен) мікроелементи та антиоксиданти.
- Завдяки тому, що горіхи багаті на поліненасичені жирні кислоти, вони допомагають знизити рівень шкідливого холестерину в крові та підтримують здоров’я серця. Вони також можуть допомогти знизити запалення та підтримують здоров’я судинної системи.
- За результатами проведених досліджень, відомо, що регулярне споживання горіхів може допомогти знизити ризик розвитку цукрового діабету. Горіхи мають низький глікемічний індекс та можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові.
- Багато видів горіхів містять клітковину, яка сприяє нормалізації процесу травлення, запобігає виникненню запорів і покращує діяльність кишково-шлункового тракту.
- Регулярне вживання горіхів позитивно впливає на здоров’я мозку. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в них, покращують когнітивні функції, забезпечують захист від нейродегенеративних захворювань.
- До складу горіхів входять антиоксиданти, що допомагають захистити клітини людини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, підтримують здоров’я мозку та допомагають знизити ризик розвитку деяких захворювань, включаючи рак.
В якому вигляді вживаються
В їжу горіхи, купити які можна в інтернет магазині «До Смаку», вживаються по-різному.
- В сирому вигляді. Кеш’ю, мигдаль, арахіс, фундук та інші горіхи досить часто вживаються в їжу сирими, як самостійний продукт. Завдяки поживності, вони є відмінним перекусом та дозволяють організму насититись та позбавитись від відчуття голоду на тривалий період.
- Обсмажені. Приготування горіхів шляхом їх незначного об смаження дозволяє надати їм більш глибокого смаку та неперевершеного аромату. Обсмажені горіхи можуть використовуватися як інгредієнт у випічці, додаватися в салати або просто вживатися як закуска. Обсмажування горіхів може вплинути на їхню харчову цінність, тому рекомендується вживати їх у помірних кількостях.
Крім цього, горіхи використовуються як один із інгредієнтів у різних стравах – салатах, в тому чисті й в літніх солодких, кашах, кондитерських та хлібобулочних виробах. Вони додаються для надання блюдам текстури, оригінального смаку та збільшення їх поживності. Горіхи також можуть використовуватися в приготуванні начинки для пирогів або використовуватися як декоративна посипка в тортах, печиві та інших кондитерських виробах.
Дрібно подрібнені горіхи можуть використовуватись як топінг для йогуртів, морозива десертів або коктейлів. Але потрібно пам’ятати, що горіхи є харчовим продуктом з високою калорійністю, тому їх споживання слід контролювати та включати в рамках збалансованої дієти.
Види горіхів
Існує безліч різних видів горіхів, кожен з яких має свої характерні смакові якості. Серед найпопулярніших можна виділити наступні.
- Арахіс. Має виражений горіховий смак і злегка солонуватий присмак. Він багатий на білок, залізо і вітамін B3.
- Мигдаль. Має солодкий смак та хрумку текстуру. Він багатий на вітаміни груп E і B, а також містить мінерали та мікроелементи.
- Фундук. Горіх з глибоким солодким смаком, багатий на білки, антиоксиданти, мононенасичені жири та вітаміни групи В, Е, інші поживні речовини.
- Волоський горіх багатий антиоксидантами, Омега-3 жирними кислотами та вітамінами B-групи.
- Кеш’ю відрізняється м’яким та ніжним смаком, містить корисні жири, білки, вітамін Е та мінерали, такі як магній та цинк.
- Макадамія. Характеризується м’яким та кремовим смаком, багатий на мононенасичені жири і вітамін B1.
- Бразильський горіх має насичений смак, є гарним джерелом селену, магнію та вітаміну E.
- Пекан. Має маслянистий та солодкий смак з ніжною текстурою. Він є відмінним джерелом антиоксидантів, мононенасичених жирів та мінералів, таких як магній та цинк.
- Фісташка смажена солона це горіх преміум якості, який має приємний солонуватий смак.
Це лише деякі види горіхів, адже насправді їх існує велика кількість, кожен з яких має свої, особливі, смакові властивості та поживність.
Магазин «До Смаку» пропонує горіхи, ціна яких доступна, в широкому асортименті, що постійно поповнюється. У нас представлені горіхи смажені, бланшовані, в меді, горіхове асорті, мигдалеві пластівці та багато іншого. Вся продукція високої якості та гарантовано свіжа.
Продаж горіхів в Україні здійснюється оптом та в роздріб, наша компанія співпрацює з надійними та перевіреними постачальниками. Скільки коштують горіхи за 1 кг можна дізнатися в каталозі, де розміщені фото та опис кожного продукту.
Замовити горіхи ви можете у Київ, Львів, Тернопіль, а також в інші міста – Луцьк, Вінницю, Рівне, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Одесу, Полтаву поштою.